Участие в петата научно-практическата конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“ във Велико Търново, 25-28 април 2012 г.








От 25 до 28 април във Велико Търново се проведе петата научно-практическата конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“. Форумът е посветен на 130 години от началото на предучилищното образование в България. През 1882 г. Никола Живков открива първата детска градина „Детинска мъдрост“ в Свищов. Затова третият ден от конференцията е проведен в Свищов и е посветен на този видният възрожденец.
Докладите на участниците отразяват работата по изпълнение на Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006-2015 г.), съхраняване и обогатяване на добрите традиции, както и популяризиране на добрия педагогически опит и творчески потенциал на детския учител, с цел осигуряване на възможност за равен достъп и качествено образование на децата от предучилищна възраст. Гост-лектори от Белгия и Гърция също споделят своя опит и идеи.
Педагозите от СОУ „Петко Р. Славейков“ Ваня Панева и Емануела Йовчева представят на конференцията своя подход за реализация на приемственост и когнитивна връзка между интерактивните единици в предучилищното и началното училищно образование – с използване на интерактивна бяла дъска.
Резултатите от работата на конференцията са обобщени от доц. д-р Рени Христова, зам.-декан на Педагогическия факултет към ВТУ.
Конференцията е закрита от зам. министъра на образованието Милена Дамянова.

1 thoughts on “Участие в петата научно-практическата конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка“ във Велико Търново, 25-28 април 2012 г.

  1. Pingback: За участието в петата национална конференция „Водим бъдещето за ръка“ | Иновативни практики в управлението

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.