Модно ревю и проекти по компютъпно моделиране за Световния ден на рециклирането, 18 март 2021 г.


Децата от първи „а“ клас се включиха в оригинална инициатива за Световния ден на рециклирането. Тя е част от проекта „Партньорство за красива и чиста България“ и от
дългосрочната програма _Място България. Госпожа Ваня Панева и госпожа Даниела Стойнова организираха модно ревю с отпадъчни материали за първокласниците. Децата дефилираха с дрехи, които са изработени от материали, предназначени за рециклиране. Така показаха своята съпричастност към опазването на околната среда. Благодарение на родителите, първокласниците се представиха с уникални костюми.
Декорът на дъската бяха пъстроцветни рибки, изработени в часовете по изобразително изкуство – отново от рециклиращи се материали на ежедневието ни.


На 18 март 2021 г. се проведе Денят на рециклирането. Учениците от трети и четвърти клас се включиха активно в инициативата. В часовете по компютърно моделиране направиха роботи от отпадъчни материали. Четвъртокласниците създадоха също и компютърни игри на тема „Замърсено морско дъно“. Децата направиха морско дъно с отпадъци и сами ги програмираха. При натискане върху тях, те изчезват и се събират в кошчета за боклук. Компютърните игри бяха насочени към учениците от първи „а“ клас с апел за почистване и създаване на навици у малките деца за поддържане на чиста природа!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.