Математическо състезание „Хитър Петър“, 13 октомври 2012, Габрово.

На 13 октомври (събота) от 12 часа в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово се провежда националното състезанието по математика за ученици от 3 до 8 клас „Хитър Петър“.
Програма:

  • 10.30-11.30 Регистрация
  • 12:00-13:30 Работа по състезателните теми

Резултатите ще бъдат обявени на сайта на състезанието (http://www.smb-gabrovo.hit.bg) до понеделник 15.10.2012 г. Дипломите и наградите на първенците ще бъдат изпратени по пощата до съответните училища.

Регламент: Състезанието е за ученици от 3 до 8 клас. Продължителност – 90 мин. Състезателната тема включва 15 тестови задачи и една специална задача, наречена „Задача на Хитър Петър“. Темите за съответния клас ще включват в основни линии училищния материал по математика от предишния клас. От предложените 5 отговора на тестовите задачи точно един е верен. За верен отговор се дават 2, 4 или 6 точки, според трудността на задачата. За непосочен отговор се дават нула точки, а за грешен отговор се отнема 1 точка. Задачата на Хитър Петър се оценява с 20 точки. Темите за 3-ти и 4-ти клас ще включват само 15 тестови задачи. Не се разрешава използване на калкулатори.

Началното класиране ще бъде временно. Контестации ще се приемат до 17.10.2012 на адрес: smb.gabrovo.competitions@gmail.com (от ръководител на отбор – за отборни състезатели, а за индивидуални състезатели – от родител). Сканирани копия на работите не се изпращат. Крайното класиране ще бъде качено на сайта на състезанието до 19.10.2012 година.
Допълнителна информация: http://www.smb-gabrovo.hit.bg

Участниците от СОУ „П. Р. Славейков“, Трявна са общо осем: двама са от трети, няколко ученици от четвърти клас и един участник е от седми клас.

[Информацията е публикувана на 13.10.2012 в 10 часа.]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.